Een mobiel en flexibel bibliotheekconcept waarvan het aanbod en de omvang volledig op de doelgroep of functie kan worden afgestemd. Het kan variëren van één Optear module als afhaalpunt in school of winkel tot een hele serie Optear modules die samen een volwaardige tijdelijke bibliotheek vormen in dorpshuis, wijk- of zorgcentra.


 

Kleine kernen aantrekkelijk maken

De trend is uitleenposten in scholen of buurthuizen en daarmee de kleine kernen te voorzien van een bibliotheekvoorziening. In de huidige situatie wordt vaak een ruimte ingericht als bibliotheek. Maar de ruimte is vaak beperkt open zodat de resterende tijd de collectie en mogelijk zelf de ruimte niet benut worden. Zonde van de ruimte en van het geld!

Spelen met ruimte

Het kan ook anders. Een creatief en betaalbaar alternatief is de 'Optear Bibleteek'.
Deze zit niet vast aan een ruimte. Hij wordt simpelweg binnengereden op openingsdagen en na de openingsperiode weer opgehaald voor inzet elders. Geen permanent beslag op een ruimte die vervolgens maar beperkt wordt gebruikt.
Kiest u ervoor de Optear modules op locatie te houden, ook geen probleem! Aan het einde van de openingdag de elementen simpelweg opvouwen en in de hoek plaatsen.
De Optear modules nemen in opgevouwen toestand weinig ruimte in beslag zodat de zaal voor andere activiteiten gebruikt kan worden.
Een collectie op locatie vervangen gaat erg gemakkelijk. Je rolt gewoon de ene module eruit en vervangt deze door een module met het nieuwe aanbod.